20 март 2008 г.

Dr. Hannibal Lecter (Trilogy)


Име
: Silence of the lams/Мълчанието на агнетата
Година: 1991
Жанр: Трилър, Криминален
Времетраене: 120 мин.

Резюме: В този трилър, който печели няколко Оскара, сред които Най-добър филм, режисьор, актьор и актриса, Джоди Фостър играе ролята на Кларис Старлинг, отличен агент от тренировъчната база на ФБР, чиято специалност е анализирането на серийни убийци. Джак Крофърд (Скот Глен) преследва серийния убиец Бъфало Бил, който убива млади жени. Крофърд изпраща Кларис със специална задача - да интервюира Доктор Ханибал Лектър, брилянтен психиятър, затворен в клиника. Лектър, психопат, спечелил си прякора Ханибал-Канибал, поради канибалското си отношение към жертвите си се съгласява да помогне на Кларис и да направи психологически профил на Бъфало Бил. Но тази помощ си има цена - той иска Кларис да му разкаже за себе си. Лектър умело влия на психиката й, принуждавайки я да разкрие най-съкровените си страхове и тайни, като по този начин я прави уязвима в момент, в който тя не може да си позволи това.
Или иначе казано - началото.


Име: Hannibal/Ханибал
Година: 2001
Жанр: Трилър, Криминален
Времетраене: 131 мин.

Резюме: Край на мълчанието... “Пронизващ!” (Time), “поглъщащ!” (The Wall Street Journal), “завладяващ!” (Newsday), продължението на “Мълчанието на агнетата” е “абсолютен успех!” (Us Weekly).
Антъни Хопкинс е “перверзното съвършенство!” (Rolling Stone) в своето завръщане на екрана в ролята на д-р Ханибал Лектър – интелигентният и изтънчен убиец, който се измъква от скривалището си, за да примами агента от ФБР Кларис Старлинг (Джулиан Мур) в опасна битка, подлагаща на изпитание нейната сила, съобразителност и... лоялност.
Наситен с влудяващо напрежение и шокиращи визуални ефекти, ХАНИБАЛ е “най-запомнящият се филм, който някога ще гледате!” (Good Morning America).


Име: Red Dragon/Червения дракон
Година: 2002
Жанр:
Трилър, Криминален
Времетраене: 124 мин.

Резюме: Седем години преди да напише "Мълчанието на агнетата" авторът Томас Харис създаде един портрет на злото в най-откровената му форма. Със съспенс-трилъра "Червения дракон" той запозна читателите с едно трио образи, чиито съдби бяха ужасяващо преплетени: блестящия психиатър-убиец Доктор Ханибал Лектър, изплашения на пръв поглед следовател от ФБР - Уил Греъм и вманиачения последовател на Лектър с прякор "Зъбльото". Образът на Лектър - един от най-вълнуващите злодеи в съвременната литература присъстваше и в следващите бестселъри на Харис - "Мълчанието на агнетата" /1988/ и "Ханибал" /1999/. В "Мълчанието на агнетата" Антъни Хопкинс получи "Оскар" за блестящия, вледеняващ портрет, който изгради на Лектър. По-късно, когато Хопкинс отново влезе под кожата на Ханибал Лектър във филма на Ридли Скот - "Ханибал", този филм се превърна в един от най-успешните за годината. "Червения дракон" завършва трилогията Хопкинс-Ханибал. "Червения дракон" е по едноименния роман на Харис от 1981, режисиран е от Брет Ратнър и продуциран от Дино Де Лорентис и Марта Де Лорентис, които вече работиха с Хопкинс върху "Ханибал". Тед Тали, който получи "Оскар" за сценария си на "Мълчанието на агнетата", адаптира и "Червения дракон" за големия екран

Какво мога да ви кажа за филмите..Просто трябва да се гледат! :)

Няма коментари: